Crosscountry

Hej allihopa!! Utbytesträffen i söndags var jätterolig och jag fick äntligen träffa min lilla utbytegsrupp. Den består av 3 andra tjejer, en från sverige, två från norge och sen en kille från Tyskland också. Vi pratade jättemycket med varandra och varandras familjer och så bjöd vår IEC på glass av världsklass. Alla verkar jättetrevliga och jag tror att vi kommer att riktigt kul tillsammans under det kommande året! Efter träffen så åkte vi hela familjen hem till Lauras kusin Emelie. Fick även träffa den äldsta sonen i familjen för första gången vilket var jättekul(han går på college och är inte hemma särskilt ofta). Hos Emelie var det fullt med folk ( plus massa hundar varav en var så tjock att den knappt kunde gå) och vi åt äkta barbeque al la Kansas till middag samt hängde vid poolen resten av kvällen!
 
Annars då så har den extrema hettan letat sig till Kansas vilket innebär att vi inte längre kan springa på eftermiddagarna då det är för varmt utan istället måste springa kl 6 på morgonen. Detta har inneburit väckning 5.30 varje morgon och jag har varit helt slut hela veckan och somnat fint varje kväll. På söndag är skolans första fotboll (alltså soccer) match och jag är så taggad!! Tydligen så suger vårt amerikanska fotbollslag men den vanliga fotbollen ska vara riktigt grym, att vi dessutom spelar mot vår rival skola gör allt så mycket roligare. Fatta vilken stämmning det kommer att vara!! Nu ska jag däcka fint här borta medan ni antagligen vaknar på andra sidan Atlanten. God morgon på er Sverige och ha en as bra dag mina vänner! 
Glassssss!!
weey sweden
 
Barbeque
Sissy!!
 
Ska snart testas kommer tillbaka med en utvärdering!!
Blue Valley North High School

Vilken vecka...

Herregud den här veckan har nog varit en av de mest intensiva veckorna i mitt liv. Har för det första fått hur mycket läxor som helst (hallå sa inte folk att skolan var lätt här?!) plus för alla de som inte redan vet det så har jag nu gått med i crosscountry laget vilket betyder att man varje dag efter skolan ska springa 4 km plus intervaller i 30-35 graders värme... Hallå jag är svensk dör ju typ i  25 grader när jag ligger stilla på en solstol!!
 
Men jag är faktiskt så glad över att jag gick med trots allt, människorna är underbara och så himla positiva! Vi ca 80 personer både tjejer och killar som springer tillsammans. Alla springer i sin egen takt och hejar på varandra!! Så i lördags tänkte jag ta världens längsta sovmorgon efter allt slit... Men så säger våran coach att vi har timetrial på lördagen vilket innebär uppstigning 4.45 för att springa ett lopp som placeras oss inför säsongen. Så vi möttes vid en sjö 6.00 för att jogga 4 km banan innan loppet och se hur vi skulle springa, sen vi 7.00 så startade vi tjejer.
Jag som trodde jag skulle komma sist fick faktiskt en hyffsad bra tid och slutade på 23:dje plats av ca 50 tjejer så det kändes helt okej!
 
Efter loppet så hejade vi på en killarna och sen var det gemensam frukost. Alla hade tagit med sig något eget och Becca det fanns 3 BORD BARA MED FRUKT!! Du skulle ha älskat det!! Efter frukosten så åkte vi hem och min värdmamma visade mig området där de först hade tänkt bygga sitt hus. Och jag lovar att mitt hus (som inte är särskilt litet) skulle fått plats två gånger i de här husen och det skulle fortfarande finnas utrymme över!! Så sjuuukt enorma!! Vad gör man ens med så stors hus jag skulle ha gått vilse varje dag?! När vi kommit hem så tog jag ett långt bad som mina muskler verkligen behövde och sen så tog jag en powernap på x-antal timmar.
 
Till middag åt vi tacos och här så har de fisk i tacosen (och jag vet att ungefär nittio porcent av alla svennar nu kommer att bli helt förstörda över att man kan ha fisk i tacos men det är faktiskt gott) och sen så hämtade Hailey mig och Laura och så drog vi över till Calis hus för att möta upp massa människor och sedan dra till Sarah. Hon hade världens sötaste valp som jag satt och gosade med medan de andra försökte lära sig gitarr vilket gick sådär haha! Efter att alla blivit sugna på pankakor och de fick höra att jag aldrig hade varit på IHOP(international house of pancakes, en restaurang) så åkte vi dit och gaaaash vilka pannkakor!! Tyvärr Sverige men amerikanska pannkakor slår era med hästlängder!! Vi hängde där resten av kvällen och skämtade med folk, gjorde vines och bara hade det allmänt bra! Bästa kvällen hittills helt klart! 
 
Nu så ska vi alldeles strax åka och till min IEC (områdes representant från EF) och träffa massa andra utbytesstudenter inklusive en svensk så jag är jättetaggad, ska få snacka svenska weehoo!! 
 
Älskar alla er därhemma ha det bäst!!
Om ni zoomar in kan ni se hur jag lider!
Jag och Laura, älskar att alla har bil här!!
IHOP SÅÅ GOTT!!
Sarah and Cali!
 

SEG DAG...

Bonjour mes amis!!! Andra dagen i high school gick super och jag börjar faktiskt gilla skolan mer och mer. Med nya schemat får jag roligare lektioner, skönare människor och bättre lärare så det är soft. Annars då så är min värdsyster Laura borta hela helgen på något camp så idag har jag bara tagit en lång sovmorgon och sen tittat på massa bra filmer och myst. Skönt att bara ta det lugnt efter än sån hektisk vecka! Igår var vi på bio och såg den nya Steve jobs filmen. Var lite skeptisk i början när jag såg att Ashton Kutcher skulle spela honom men han gjorde faktiskt ett riktigt bra jobb, värd film för er därhemma att se helt klart!! Nu tänkte jag dra ut och springa en runda som jag har skjutit upp hela dagen, jag börjar ju med crosscountry på måndag så det måste göras annars blir det bara ännu jobbigare då. Ses senare people hoppas ni har haft en rolig lördags natt därhemma!! 
 

HIGH SCHOOL

Så idag har jag officiellt överlevt min första dag i ett amerikanskt high school. Och det var inte alls lika hemskt som jag hade föreställt mig haha! De flesta var faktiskt jättegulliga och hur intresserade som helst av den nya eleven från Sweden, sen fanns det de som kollade snett i korridorerna men allt som allt så har jag faktiskt haft en jättebra dag! Lunchen hade jag dock lite små panik över och kände mig hur dum som helst när jag kom in i cafeterian men det tog bara 20 sekunder sen så kom Laura's kompis Hailey och räddade mig. Satt med henne och massa andra och alla bara sprang runt med sina scheman och skrek så det var lite överväldigande men annars gick det fint fint.
De flesta klasser jag tar verkar faktiskt jätteroliga ska dock byta en där jag hamnade med nästan bara freshmens och jag kände mig nästan lika gammal som läraren. 
Mitt schema just nu ser ut såhär:
 
1st hour: Study hall(vilket innebär sovmorgon varje dag HALLELULJA!!)
2nd hour: Broadcast 1 (Detta är just nu min favoritklass, en mediainriktad kurs där vi filmar och massa grejer)
3rd hour: Debate (kursen som jag ska byta)
4th hour: Sociology (läraren verkar jättebra och halvkänner en kille i klassen så det är skönt!)
5th hour: ELA 12 (en engelska klass skittråkig men den kanske var det bara för att jag hamnade brevid två brudar som var ungefär lika roliga som mögelost)
6th hour: American Government (läraren är chill och jättetrevliga människor)
7th hour: French (hamnade med sophmores här kanske ska flytta upp en grade)
 
Nu ska jag kollade på ett avsnitt av sons of anarchy och sen dra mig mot sängen för att förbereda mig inför dag två på high school. Hoppas imorgon blir lika bra om inte bättre än idag! Saknar mina fina tjejer i klassen önskar att ni var här med mig vi skulle rule the school tillsammans!! Lite svengelska sådärja och en egobild taken in sveariket för att avsluta kvällen. God natt eller godmorgon till er hemma i Sverige! 
 
 

Hej bloggen!!!

Nämen hej!! Nu är jag i USA och det är så himla bra! Familjen är jättegulliga, huset är helt otroligt och skolan verkar super!! Har varit här i nästan en vecka nu och jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Har fått x-antal utskällningar för att jag har inte skrivit men tempot är verkligen super högt här och har knappt haft en ledig stund. Tänkte kanske göra en videoblogg för jag har så mycket att berätta och det är så himla jobbigt att skriva. Då kan jag visa mitt rum också som är så himla fint. Skypade nyss med mina babes i Sverige! Världens bästa brudar, önskar att ni kunde vara här och se allt!
 
Men för en snabb uppdatering så har jag sedan jag kommit hit hunnit bli inskriven i skolan, varit och shoppat ungefär tusen gånger, gymmat på ett gym som är ungefär åtta gånger så stort som lodis friskis hemma i jakan, ätit både snabbmat och sushi, hängt med massa amerikanska ungdomar som btw aldrig hört talas om Avicii och inte vet att hm är svenskt (jo tack jag vet skam skam), varit på theatre in the park(en utomhusteater) och sett hairspray, gosat med familjens tax, umgåtts super mycket med värdfamiljen och sprungit vilse i vårt lilla område.
 
Allt här är annorlunda men ändå bra. Hemlängtan har inte slagit till än men den kommer nog när allt lugnat ner sig. På torsdag börjar jag i skolan, ska bli så himla kul men är dö nervös. Vi hörs lite senare people! Ha det bäst!
 

ON MY WAY...

Nu ska jag alldeles strax börja röra mig mot flygplatsen. Väskorna är packade och klara. Jag och mamma var tvungna att packa om typ tusen gånger och vi har fortfarande 600 gram övervikt men det får lösa sig sen. De senaste dagarna har varit fulla av hej dån och tårar. Trodde verkligen inte att det skulle bli såhär jobbigt att lämna Sverige men det känns ändå på något sätt skönt. Att jag har så många människor som jag älskar och bryr mig om som kommer att vänta på mig sen när jag kommer hem. Har varit vaken precis hela natten och myst med familjen så förlåt om jag låter lite osammanhängande, kommer nog att däcka fint sen på flygplanet.  Nästa gång vi hörs så är jag antagligen i Kansas om jag inte hittar wifi på någon flygplats. Så vi hörs i Amerika vänner.
 
 
Världens bästa familj! Jag älskar er!

AVSKEDSFEST

 
I lördags så hade jag en liten avslutningsmiddag/fest med mina underbara kompisar. Kommer sakna alla som var där och många mer så sinnesjukt mycket, ni kan inte ens tänka er... En härlig kväll bestående av mat, musik, nattbad, lite för mycket vin och övernattning var det perfekta avslutet på en underbar sommar och min tid här i Sverige. Under kvällen fick jag även världens finaste present, ett album för mig att ta med till USA fullt med bilder på oss i gänget och på sista sidan hade alla skrivit hälsningar. Blev så himla rörd, jag hoppas attt ni babes vet om att ni är världens finaste! Jag fick även med mig en svensk flagga som det stod sekten på (internt) och jag lovar alla sektisar att den ska få  en hederplats över min säng på andra sidan atlanten.
Nedräkningen står nu på 2 dagar och det känns inte ens verkligt. Som om jag inte alls ska åka egentligen utan att allt bara är på låtsas. Men samtidigt är jag så galet taggad, vill bara komma dit nuuuuu!!!
 
Idag har jag spenderat dagen inne i stan shoppandes med mina babes, tagit sista sprutan och äntligen köpt klart alla presenter till värdfamiljen. Så himla svårt men jag hoppas att de gillar de. Nu är det dags för mig att dra mig mot sängen för imorgon ska jag iväg och fixa det sista, möta upp kompisar och säga hej då till morfar. Hoppas ni andra har haft det lika bra som mig och vet ni vad era motherfuckers??? OM TVÅ DAGAR FLYTTAR JAG TILL USA!!!! Bara så ni vet alltså.

RSS 2.0